Tuesday, 20 January 2015

LIFE at FALAH

                    salam pembuka bicara. entah macam maner terdetik dalam hatiku untuk menulis kisah hidupku di falah.....
mungkin ni juga rahsia yang perlu aq rungkai buat semua pembaca termasuk rakan taulan , malah sahabat yang masih mengingatiku dalam susah mahupun senang... :D 

just for reading..ha3 
(aq kat tengah2 bawah)

ni kawan2 aq. eh bukan kawan...
tapi sahabat...
dalam banyak sekolah aq pergi...
sekolah ni yang paling aq rasa best....
sebab membuatkan hatiku gembira... LOL(ye lah sangt)

okey....aq datang kat sekolah ni dengan 4A 1B(UPSR)
aq datang dengan rela sebab aq kata kat abah aq,aq nk belajar Bahasa Arab
(bila fikir balik rasa lawak lak)

masa form 1 tuh okey lagi...pelajaran...

naik form 2 okey gak.....
pastu ad laee sikit2 masuk pertandingan..
pertandingan kawad jew... hi3




(no 2 group A,group hebat lah nih)

pastu aq join masuk kem nuqaba'....
nk latih pelajar form 2(only asrama) yang berminat nk jadi pendawah
bila naik form 3 nanti, budak2 nih aq jadi naqib,

ha3...

yang lawaknya....
aq jadi naqib.....
erm...

naqib...jadi aq ade anak buah lar....
jadi bila aq form 3....
aq jadi naqib... dan 4 mad'u...(anak buah lar)

lepas tu aq start jadi PRS.... aq x nk jadi...tapi sebab 
PRS pakai seluar hitam... jadi aq setuju lar....
hi3

okey tu light story..
masa untuk dark story

DARK STORY

bila aq rasa dah boring,
boring sebab cara cikgu ajar bahasa arab,
boring sebab budak2 naqib tu skema(hi3 maaf ehh.. kwn2)
boring sebab...erm..entah..boring lar... aq kan gamer..

jadi ALLAH pun bagi lah aq sahabat....

( tepi aq mail namanya..ha3)

ni geng GAMERZ... ha3

okey..... bila jumpa diorang n geng2 lain...kite org buat plan lar,strategi lar..
Y?
untk ape?
ha3...
 kite orang org plan untk fly...  sbb SMKA FALAHIAH nih dkt dgn bandar..
n banyak cc n kedai makan...
kite org biasa fly untuk main game S4 league dkt CC B(nama cyber cafe),atau
sebab nk tgk bola,
atau
sbb lapar sgt2
..jadi mulalah kite org fly...
n kite org gelar geng kite org GATE JUMPER
ha3..

time tu lah mulanya subj arab aq down...
subj lain semua naik... kecuali BA
sebab.... erm...
bukan sebab org lain..tapi sebab aq juga...
aq hilang motivasi..
n aq lupa sebab utama aq datang falah
....

masa aq form 3 tuh..ade 5 ujian termasuk percubaan PMR n PMR

ujian 1... B
ujian 2...C
ujian 3...D

percubaan D

PMR FAIL

...
tapi ade hikmahnya.... 
1.ramai kawan....x kira kelas n baik mahupun x...
kite org agap semua org sama... sebab semua org buat menda sama..ha3(paham2 ahh)

2. ramai cikgu kenal aq....ad yang x ambil kesah n lepas jew aq fly...
n
ad jew cikgu yang ambil kesah..USTAZ...
sebb die takut aq FAIL BA....
tapi aq x ambil  cakna...jadi
ALLAH pun tunjuk lah...
apapun aq bersyukur...

jadi lepas kuar result PMR

aq bertekad...
x nk fly..n nk buat sesuatu berguna...
aq nk fly oversea..bukan fly-lompat pagar..
.aq nk cari ilmu...
nk berjasa kat umat manusia..n mcam2..lah...
mls nk ckp bnyk2...ha3
jadi...ALLAH pun tunjukkan jalan
DIA bagi laluan kat aq dgn...
beri aq tawaran ke SMS Kuala terengganu.. 

SESTER!!!

hi3...aq x pandai sgt bercerita..sbb aq suka berahsia....
jadi ni hanya for my memories....
hi3...
klu nk thu lagi...
tanya je lah

pastu aq cerita lah

p.s. tlong doakan aq dapat staght A+.hi3 :D

next post... insyaallah tips inteview.. :D






No comments:

Post a comment